Insignia

Al jaren kunt u in onze praktijk terecht voor orthodontie, oftewel een beugelbehandeling. We streven naar een gebit dat harmonieus in het gezicht past. Ook op dit vlak maken we gebruik van de nieuwste technieken, zoals het 3D-systeem Insignia.

Tandenplus werkt o.a. met Insignia, een computergestuurd systeem dat digitale behandelplanning combineert met speciaal vervaardigde beugels (slotjes) en draden, op maat gemaakt voor uw gebit.

Hoe werkt Insignia?

De tandarts doet tijdens de eerste afspraak een gebitsanalyse en er worden gebitsafdrukken, foto's en röntgenfoto's gemaakt. Deze afdrukken worden opgestuurd naar het lab van Insignia. De geavanceerde software maakt een 3D-weergave van uw gebit. Vervolgens worden uw beugel en draden speciaal op maat gemaakt.­

Orthodontie van nu

Het duurt ongeveer zes tot acht weken voordat het plan klaar is en de beugel en draden op maat zijn gemaakt. Met behulp van mallen worden de slotjes nu precies zoals gepland door ons op uw tanden geplaatst. Deze behandeling wordt hierdoor een stuk korter.
Met Insigniaontwerpen we de beugel precies op maat voor uw gebit, hierdoor kan het zomaar zo zijn dat u de beugel minder lang hoeft te dragen dan bij een ‘gewone’ beugelbehandeling.

Duidelijk resultaat

Het mooiste van deze methode is dat u op voorhand al kunt zien hoe uw gebit er na de behandeling uit zal zien. Door de 3D-weergave van uw gebit, kan Insigniade optimale behandeling berekenen. Dit zorgt voor een nauwkeurig en voorspelbaar resultaat.

Naast Insignia bieden we ook Invisalign aan, de onzichtbare beugel.

Orthodontie Tandartspraktijk Tandenplus Vianen