Pand Tandartspraktijk Tandenplus Vianen

Behandelingen

Tandenplus biedt een breed scala aan tandheelkundige behandelingen. Naast algemene tandheelkunde, zoals de halfjaarlijkse controle of een bezoek aan één van onze mondhygiënisten of preventie-assistenten, kunt u ook bij ons in de praktijk terecht voor verschillende specialistische behandelingen. We plaatsen bijvoorbeeld implantaten en bleken door middel van een laser. Ook hebben we ruime ervaring met het maken en plaatsen van kronen in één dag (CEREC).

Periodieke controle

Graag zien we u ieder half jaar voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek controleert de tandarts uw gebit en de conditie van uw tandvlees. Uw gebit wordt gereinigd, tandplak en tandsteen worden verwijderd. Ook krijgt u advies op het gebied van mondhygiëne.

Mondhygiëne

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. Om uw mond gezond te houden, is een goede mondhygiëne van belang. Alleen tandenpoetsen is vaak niet voldoende om alle tandplak te verwijderen. Breng daarom periodiek een bezoek aan één van onze mondhygiënisten of preventie-assistenten. Zij zullen uw gebit professioneel reinigen en aanslag, tandplak en tandsteen verwijderen. Ook geven ze u advies en instructies over hoe u uw gebit thuis het beste kunt verzorgen.

Gaatjes (cariës)

Gaatjes (cariës) en tandbederf behandelen we met vullingen. Een vulling is bedoeld om een aangetaste kies of tand te herstellen. De tandarts verwijdert eerst het aangetaste deel, vervolgens wordt de tandholte goed schoongemaakt en opgevuld met een vulling. Zo wordt verder tandbederf voorkomen en uw tand of kies hersteld. Bijna alle vullingen die wij vervaardigen zijn van composiet. In sommige gevallen gaat de voorkeur echter uit naar ander materiaal, dit zullen wij van tevoren altijd met u afstemmen.

Orthodontie

Overweegt u een beugel? Onze tandarts heeft geschoolde kennis op het gebied van orthodontie. Ook bieden we de geavanceerde technieken Insignia en Invisalign aan. De meeste orthodontische behandelingen kunnen gewoon in onze praktijk plaatsvinden.

Gebitsreconstructie

U kunt bij Tandenplus ook terecht voor gebitsreconstructie. Bijvoorbeeld voor het corrigeren van scheve, beschadigde en afgesleten tanden en kiezen door middel van restauratieve tandheelkunde en orthodontie.

Nieuwe patiënten

Bent u nieuw in onze praktijk? Van harte welkom. Tijdens uw eerste afspraak, de intake, maakt u kennis met de tandarts. Aansluitend zal de tandarts uw mondgezondheid en de staat van uw gebit onderzoeken. Ook nemen we uw medische gegevens met u door. Daarnaast worden er meestal twee kleine detailfoto's (bitewings) van uw gebit gemaakt.