Kroon in één dag

Een kroon is een kapje van porselein dat precies past over een afgeslepen tand of kies. Het kapje, de kroon, wordt hierop vastgezet met een speciaal soort cement. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug.

Wat is CEREC?

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek een kroon of andere restauratie in één dag kan worden gemaakt en geplaatst.

Hoe werkt CEREC?

Een CEREC-kroon wordt gemaakt met behulp van het computersysteem CEREC 3D. Eerst maakt het systeem een scan van uw mond. De scan wordt naar de computer gestuurd, die er een 3D-weergave van maakt. De tandarts kan dan digitaal een weergave maken hoe de vervangende tand eruit moeten komen te zien. Het materiaal dat wordt gebruikt is te verkrijgen in verschillende kleuren en helderheden.

De kroon kan direct met een slijpmachine worden gemaakt en gebakken in een porseleinoven. Dit betekent dat de CEREC-kroon vaak binnen een half uur klaar is en nog dezelfde dag kan worden geplaatst en vastgezet.

Na de behandeling weer eten

Met CEREC behoort het vervelende happen tot het verleden. Ook een noodkroon is niet langer nodig. U kunt 's avonds gewoon weer eten.

Wilt u graag meer informatie? Bekijk hier een filmpje over CEREC.

Cerec Tandartspraktijk Tandenplus Vianen