Mondhygiëne

De basis voor een gezond gebit is een goede mondhygiëne. De meeste tandheelkundige problemen kunnen voorkomen worden door een goede mondhygiëne. Maar om uw gebit en tandvlees gezond te houden, is poetsen alleen niet altijd voldoende. Een periodiek bezoek aan één van onze mondhygiënisten of preventie-assistenten is een goede aanvulling op uw mondzorg thuis.

Voorlichting

De mondhygiënisten en preventie-assistenten van Tandenplus geven uitgebreide voorlichting over gebitsverzorging, zoals het gebruik van tandenstokers, flossdraad, ragers en mondspoelmiddelen en over de juiste poetsmethode. Ook geven we uitleg over het ontstaan van plak, tandsteen en gaatjes en we voeren een volledige gebitsreiniging uit.

Uitgebreide gebitsreiniging

Tijdens zo’n professionele schoonmaakbeurt verwijderen we alle harde en zachte aanslag van uw tanden en kiezen en wordt uw hele gebit (inclusief zichtbare worteloppervlaktes en tussenruimtes) grondig gereinigd en gepolijst. Doordat nieuwe bacteriën zich moeilijk hechten aan het gepolijste tandoppervlak is het daarna eenvoudiger om zelf uw gebit schoon te houden. Deze behandeling wordt regelmatig afgesloten met een beschermende fluoridelaag.

Wat doet een mondhygiënist?

In onze praktijk werken gediplomeerde mondhygiënisten die behalve preventieve behandelingen (het voorkomen van tand(vlees)problemen) ook curatieve werkzaamheden uitvoeren, zoals de behandeling van tandvleesaandoeningen en beginnende cariës.

Is een bezoek aan de mondhygiënist nodig?

In onderstaande gevallen is het raadzaam om contact met ons op te nemen en een afspraak te plannen met de mondhygiënist:

  • Uw tandvlees bloedt bij het poetsen.
  • Het tandvlees trekt terug.
  • Er ontstaat vaak aanslag of tandsteen op uw gebit.
  • U heeft een vieze smaak in uw mond of een slechte adem.
Mondhygiëne Tandartspraktijk Tandenplus Vianen