Preventie

Wat is preventie?

Preventie staat de laatste jaren hoog op het lijstje bij tandartsen, zo ook bij Tandenplus. Het kindergebit vertoont steeds vaker gaatjes op jonge leeftijd. Dat kan later voor tandvleesontstekingen zorgen. Met preventie verkleinen we de kans op gaatjes en tandvleesontstekingen en zorgen we dat het gebit gezond blijft.

Hoe gaat preventie in zijn werk?

Bij tandartspraktijk Tandenplus werken we met specialisten op het gebied van preventie. Zij geven voorlichting waar nodig en kunnen helpen bij aandachtspunten bij het tandenpoetsen. Ook bij kinderen besteden we veel aandacht aan preventie, bijvoorbeeld door poetsinstructie te geven aan kind en ouders, maar ook door het kleuren van plak, het polijsten van de tanden, fluoride-applicaties en het sealen van blijvende kiezen. 

Hoe kan ik zelf mijn gebit gezond houden?

Suiker speelt een grote rol bij preventie en om uw gebit gezond te houden. Niet alleen de suiker in snoep, maar ook verborgen suikers in fruit, koeken en drank kunnen voor gaatjes zorgen. Ga eens na welke suikers u op een dag gebruikt en welk eten of drinken u beter kunt laten staan of vervangen door iets met minder suiker. Kleine aanpassingen kunnen hierin al een groot verschil maken.

Voorkomen is beter dan genezen

Voor volwassenen en kinderen geldt: Poets in ieder geval twee keer per dag. Het voorkomt vervelende behandelingen en drempels of angsten tegenover de tandarts. Houdt een halfjaarlijkse controle aan en vraag eventueel om advies wanneer nodig. Denk bijvoorbeeld aan hoe u het beste kunt poetsen en met welke tandenborstel.

Preventie Tandartspraktijk Tandenplus Vianen