Implantologie

Implantologie biedt de mogelijkheid om niet-functionerende tanden of kiezen te vervangen door een implantaat. Bij implantologie vervangen we de natuurlijke wortel in het gebit voor een kunstwortel. Wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist, kunnen kronen en bruggen op basis van implantaten een vaste oplossing zijn. Maar ook een volledig nieuw gebit op basis van implantaten is mogelijk.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een blijvende én functionele oplossing bij ontbrekende tanden of kiezen. Als tanden of kiezen verloren gaan, is het mogelijk om de missende tand of kies te vervangen door een implantaat met daarop een kroon. Een implantaat is een schroef die in de kaak wordt geplaatst ter vervanging van de tandwortel. Nadat een implantaat in de kaak is vastgegroeid, kan er een kroon op worden geplaatst.

Een implantaat wordt gemaakt van titanium of keramisch materiaal. Titanium is zeer lichaamsvriendelijk en wordt door het lichaam en het omringende bot goed verdragen. Na verloop van tijd groeit het implantaat vast aan het bot. Daarna kan er een brug, kroon of overkappingsprothese op het implantaat worden geplaatst.

Wanneer kiest u voor implantologie?

Mist u één of meerdere tanden en wilt u deze vervangen? Dan bieden implantaten een goede en duurzame oplossing. U kunt kiezen voor implantologie wanneer u één of meerdere tanden wilt vervangen of als uw kiezen of wortels ontbreken of niet meer functioneren.

Voorwaarden plaatsing implantaten

Voordat er implantaten kunnen worden geplaatst, moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet er bijvoorbeeld voldoende kaakbot aanwezig zijn en het tandvlees rond het te behandelen gebied moet in goede conditie zijn.

Implantologie Tandartspraktijk Tandenplus Vianen