Spoed

Heeft u last van onhoudbare kiespijn, een uitgevallen tand, een afgebroken kies of een nabloeding? U kunt telefonisch contact met ons opnemen. Als onze praktijk gesloten is, kunt u bellen met de Tandartsspoedpraktijk in het Sint Antonius ziekenhuis, op telefoonnummer 0900-8602.

Tips bij ongevallen

Afgebroken tand

Bewaar het stukje in een bekertje water en ga zo snel mogelijk naar de tandarts. De tandarts bekijkt of het afgebroken deel kan worden teruggeplaatst.

Tand eruit

Een uitgevallen melktand hoeft nooit meer terug. Een tand van een blijvend gebit moet echter zo snel mogelijk teruggeplaatst worden. Wanneer de tand schoon is, houdt u de tand vast bij het witte gedeelte. Probeer de tand terug te plaatsen in de tandholte. Wanneer de tand vies is, stop deze dan in een beker met melk, of, wanneer u geen melk heeft, in uw mond onder de tong. Zorg ervoor dat de tand niet droog wordt en desinfecteer de tand niet.

Losse tand(en)

Wanneer u één of meerdere losse tanden heeft, bijvoorbeeld na een ongeval, kunt u er het best van afblijven en zo snel mogelijk naar uw tandarts gaan.